neljä kappaletta

pohja

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoa
3 dl durumvehnäjauhoa

Sekoita hiiva viileähköön (noin 20 astetta) veteen, lisää sokeri, suola ja öljy. Ripottele jauhot muutamassa erässä taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 1–2 tuntia.

Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Taputtele ne jauhotetulla alustalla noin puolen sentin paksuisiksi pohjiksi. Esipaista pohjat kuumassa grillissä molemmin puolin ja siirrä hetkeksi sivuun päällystämistä varten.

täyte

5 dl tuoreita kantarelleja
200 g ranskankermaa
150 g juustoraastetta
200 g vuohenjuustoa
muutama sipulinvarsi silputtuna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä ja loraus kylmäpuristettua öljyä

Levitä esipaistetun pohjan päälle muutama lusikallinen ranskankermaa ja ripottele juustoraastetta. Asettele kantarellit ja murenna päälle vuohenjuustoa.

Nosta pitsat takaisin grilliin ja sulje kansi hetkeksi. Ne ovat valmiit, kun juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla, koristele sipulisilpulla ja öljyllä.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva

 

Jaa artikkeli