neljälle
400 g karitsanjauhelihaa
2 munankeltuaista
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
n. 2 dl korppujauhoa
voita ja öljyä paistamiseen
pursotinpussi
Säädä uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita jauheliha, keltuaiset ja mausteet yleiskoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin. Kaada kerma joukkoon koneen käydessä. Pysäytä, kun ainekset ovat yhdistyneet tasaiseksi massaksi.
Kaavi massa kulhosta nuolijalla pursotinpussiin. Kaada korppujauho laakealle lautaselle.
Pursota massa neljään kasaan korppujauhon päälle. Muotoile pihvit pyöreiksi ja pyöräytä ympäri, jotta jauhotus on tasainen molemmin puolin.
Paista pannulla öljyn ja voin seoksessa kaunis väri pihvien pintaan. Siirrä uunivuokaan tai -pellille. Kypsennä uunissa 7 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä 5–10 minuuttia löyhästi foliolla peitettynä ennen tarjoilua. Tarjoa minttuhernetahnan ja litistyspottujen kera.
Minttuhernetahna
neljälle
400 g pakasteherneitä sulatettuna
½ ruukkua tuoretta minttua
100 g pehmeää voita
suolaa ja mustapippuria
Kaada herneet pussista kattilaan. Lisää vettä niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Kun vesi kiehahtaa, kaada se pois ja siirrä herneet sauvasekoittimen kulhoon.
Nypi mintunlehdet joukkoon, lisää voi ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.