kuudelle
400 g muikkuja
800 g kypsiä uuniperunoita
100 + 50 g voita
1 dl maitoa
1 muna
1 pieni fenkoli
muutama sipulinvarsi
½ dl korppujauhoa
suolaa ja mustapippuria

UUNIN LÄMPÖ 225 astetta

Halkaise kuumat perunat ja lusikoi sisukset kulhoon. Lisää 100 g voita, maito sekä ripaus suolaa. Vispaa muusiksi ja anna jäähtyä hetkisen. Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi.

Sekoita kananmuna muusiin. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Asettele peratut muikut muusin päälle. Lisää fenkolisiivut, mausta suolalla ja pippurilla.

Ripottele korppujauhoa pinnalle. Leikkaa loput voista nokareiksi ja jaa ne tasaisesti päällimmäiseksi.

Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä ja koko komeus saanut mukavasti väriä.

Koristele silputulla sipulinvarrella.

Jaa artikkeli