
Linssipihvit
Kunnon kasvipihvi paistetaan linsseistä. Peruna ja porkkana antavat paistikkaalle mukavaa röstin tuntua.
Se voi olla soppa, paistos, puuro, lettukäärö tai vuokaruoka. Joutuisasti valmistuva tai pitempään puuhailuun innostava. Kotiruoka maistuu ja lämmittää.
Punajuurifalafelit 20 kpl 2 dl punajuurta raastettuna 6 dl valutettuja kypsiä kikherneitä 2 valkosipulinkynttä 1/2 punasipuli kourallinen persiljaa, kevätsipulia ja timjamia 1 tl leivinjauhetta 4 rkl vehnäjauhoa ripaus chilijauhetta, kuminaa ja savupaprikajauhetta 1–2 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa rypsiöljyä paistamiseen Laita kaikki ainekset tehosekoittimen tai yleiskoneen kulhoon ja myllää karkeahkoksi massaksi. Tarkista että makua on
1 punainen paprika 1 kesäkurpitsa 2 pientä punasipulia 1–2 porkkanaa 1 parsakaali 4–5 valkosipulin kynttä 200 g fetajuustoa suolaa ja mustapippuria 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä 2 rkl balsamiviinietikkaa Leikkaa kuoritut juurekset ja sipulit sekä muut kasvikset reiluiksi paloiksi, pura parsakaali nupuiksi. Levitä ainekset uunipellille, lorottele päälle hyvää öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää karkeasti murusteltu
neljälle–kuudelle 2–3 porkkanaa 1 sipuli 1 palsternakka 1 fenkoli 1 1/2 litraa kasvislientä 200 g voipapuja 200 g keitettyjä härkäpapuja 200 g pakasteherneitä tilkka öljyä suolaa ja pippuria Kuori ja pilko kasvikset kauniiksi, suunmukaisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset öljytilkassa, mausta ja lisää kasvisliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä, älä anna pehmetä liikaa. Lisää lopuksi pavut