
Wallenbergin pihvit
Mahtava klassikko syntyy siististi pussista pursottamalla. Pannulla käytyään pihvit kypsyvät loppuun uunin lämmössä. Raikastukseksi taiteillaan minttuinen hernetahna.
Näiden juttujen valokuvat ovat valokuvaaja Jaakko Kilpiäisen ottamia.
Mahtava klassikko syntyy siististi pussista pursottamalla. Pannulla käytyään pihvit kypsyvät loppuun uunin lämmössä. Raikastukseksi taiteillaan minttuinen hernetahna.
Kerrosleipä New Yorkin malliin täytetään runsaaksi suolalihalla, juustolla ja hapankaalilla. Sitten se paahdetaan rapsakaksi, vaikkapa vohveliraudan syleilyssä.
Saunamummut elvyttävät saunarituaalien taitoa, perinnettä, jonka olemme kadottaneet. Sulkusaunasta ihminen astuu elämäänsä kuin uudesti syntyneenä.
Pikkutomaattia, mausteista chorizoa, hyvää juustoa. Näpsäkkä pastaruoka ei vaadi paljon vaivaa.
Tuorejuusto ja piimä tekevät letuista muhkeita kuin blinit. Samasta taikinasta syntyvät sekä suolaiset että makeat lettuset, kun ruohosipulin säästää suolaspalaosastolle.
Kullankeltainen ja tuoksuva kahvikakku saa makua sahramin lisäksi myös tilkasta appelsiinimehua. Maistuu glögin tai kahvin kera.
Yltäkylläisen vuodenajan parhaimmisto kohtaa liemessä. Syöjälleen se on kuin lämmin halaus.
Ei uskoisi, mutta totta se on: kaali on oivallinen pastan kaveri. On makua ja näköä.
Murakka pohja, kantarelleja, pekonia ja silaus sinappia. Ylellinen ja täyteläinen sienipiiras käy ateriasta sivusalaatin kera.
Italian reissulta tuttu korppumainen keksi toimii myös suolaisena. Pötköinä paistettu taikina viipaloidaan lämpimänä ja siivut paahdetaan vielä nopeasti uunissa.
Paistetaan nokkosletut vaihteeksi vohveleiksi. Uppomunalla ja kylmäsavulohella päällystetty paistokas on luksunen aamupala tai brunssiherkku.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.