Siirry sisältöön

Ainekset

Kolmelle

  • 3 pienehköä kalafileetä esim. siikaa (yhteensä noin 500 g)
  • 300 g hapankaalia
  • ½ purjoa
  • 6 keskikokoista perunaa
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • suolaa ja sokeria
  • tilkka soijakastiketta
  • 1 ½ dl kalalientä (kuutiosta)
  • yrttejä tai ruohosipulia pintaan

Ohje

  1. Tämä ruoka onnistuu parhaiten kannellisessa paistinpannussa tai isossa kasarissa.
  2. Halkaise ja huuhdo purjo. Silppua se. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi.
    Lohkaise voita pannulle, lisää myös tilkka öljyä. Paistele perunaviipaleita muutama minuutti. Lisää purjo.
  3. Jatka paistamista, ota hetken kuluttua hapankaalikin pannulle. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
  4. Suolaa siikafileet nahattomalta puolelta. Nosta ne pannulle paistoksen päälle nahkapuoli ylöspäin. Lisää fileiden pintaan vielä pari pientä voinokaretta ja lorauta hiukan soijakastiketta perään.
  5. Kaada kalaliemi pannulle. Nosta kansi päälle. Pienennä lämpöä ja anna hautua 8–10 minuuttia. Nosta kansi pois, tarkista kypsyys.
  6. Ripottele yrttejä päälle ja vie tarjolle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy